Wednesday, August 27, 2008

Dag 23 26 aug




Nu är det äntligen dags att packa och resa hem. Bussen går tre och en halv timme före flygavgången. Stod en och halv timme i incheckning. Snacka om att det tog tid. Passkontroll mm hade en speciell Olympic line som det hette där vi jobbare fick gå före alla andra. Mitt bagage märktes med en speciell ”tag” så när jag skulle ta väskorna på Arlanda bagageband kom de först av alla. Flyget hem ett direktflyg med Air China nio timmar helt ok men förväntar er inte att man informerar om flygresan eller tex att pilot säger något i högtalare eller att video eller ljud ska fungera. Stentyst ingen info.
Väder 25 grader lite mulet
Ps Skönt att åka hem idag.

Dag 22 25 aug




Nu är det bara att riva TOC Technical operation centre). Ut med alla kablar, Koppla isär kablaget mellan skåpen. Sen kom ett gäng kineser för att bära ut grejorna. Lunch stack våra chaufförer och köpa. Det kom tillbaka med KFC. Det var första gången jag testade KFC kan väl säga att det tar nog länge igen att äter det igen. Slutade vid 13. Drog till IBC för att kolla i sponsorernas shoppar. Gick bet på det de hade slagit igen, Skit jag skulle köpa Adidas OS tröjor. Vad göra nu? Åkte tillbaka till mitt hotell och gick till den lokala shoppen och köpte i alla fall en OS tröja till min pappa. Det blev en timme sömn för vi hade bestämt att dra till en Hotpot restaurang för att äta en sista middag tillsamman. Jag och Jamie (kinesiska som studerar till producent). Tog en taxi för att hämta upp mina chefer Tony och Bren. Resan gick till en mycket trevligt HotPot restaurang. Jamie beställde all mat. Det blev allt från Biff, Inälvor, mage ägg, fisk (Som strömming),svamp, två olika såser att doppa maten i. Gott. Sen kom även greken Appolon upp efter att ha varit hos sin skräddare för tredje gången. Efter middagen tog vi en taxi till Bar området vid klock och trum tornet och vid insjön houhan lake Kröp ned i sängen runt midnatt skönt.
Väder soligt och skönt
PS Hotpot och Sishuan food tillhör favoriterna. Inälvor är spännande att prov äta.

Dag 21 24 aug

Äntligen sov man skönt. Vaknade och kände att förkylning började släppa. Idag är det sista arbetsdagen för sändningar och slutar kl 13.00. Drog efter jobbet National indoor stadium för att se matchen om 3:e pris samt finalen i Handboll. Spanien vann ganska enkelt Croatien var bleka. Finalen blev aldrig spännande Frankrike var helt klart överlägsna och Island syntes att de var så nöjda med att få sin första medalj i en stor turnering. Hamnade mitt i den Franska hejklacken se video, snacka om att man känner lite utanför när man hejade på island. Ett silver för Island är ett bedrift av islänningarna. Tog bussen hem för att ha ett enkelt avslutnings fest med vattenpolo gänget. Pizza och Öl. Efter drog vi Appolon (grek) och två av våra kinesiska medhjälare Wini (Hongkong) Jamie (från staden där den stora jordbävningen var i maj gömt namnet) till den stora festen på IBC International broadcast centre. Eftersom det är väldig många greker där och jobbar hamnade vi i den grekiska Communitys enligt Appolon, Tyvärr var väl musiken alldeles för hög. På IBC åt jag den första riktiga smörgåsen på 22 dagar. Dvs en färsk Baguette. Tog bussen hem kl 0200. Bilen kommer ju 0730 igen så det blev några timmar sömn.
Väder bra på dagen Åska regn på natten
PS Vaknade 0420 och satte mej upp av en åsksmäll som är nog det högsta som jag har hört, ….